aminolevulinsav

Aminolevulinsav bőrirritáló sejtek érzékenyebbé válnak bizonyos fény. Bőrsejteket kezelt aminolevulénsav fog halni, és leválasztania miután találkozott egy különleges fény kezelés.

Aminolevulinsav kezelésére használják aktinikus keratózis (szemölcsös elszaporodását a bőr) az arcon és a fejbőrön. Ezt a gyógyszert együtt alkalmazzák egy speciális kék fény kezelés, más néven fotodinamikus terápia.

Aminolevulinsav is lehet használni célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Kerülni kell a napozást és az erős beltéri fény legalább 40 órával azután, hogy ezt a gyógyszert alkalmazni, hogy a bőr és a hajas fejbőrön.

Nem szabad használni aminolevulénsav ha allergiás rá.

Annak érdekében, hogy aminolevulénsav biztonságos az Ön számára, közölje orvosával, ha van

a vérzés vagy véralvadási rendellenesség, mint például hemofília; vagy

porfíria (a genetikai rendellenesség, amely enzim tüneteket okoz a bőrt érintő vagy idegrendszer).

Nem ismert, hogy ez a gyógyszer károsíthatja a magzatot. Közölje orvosával, ha terhes.

Nem ismert, hogy aminolevulénsav bejut az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Mondja el orvosának, ha szoptat egy kisbabát.

Az egészségügyi szolgáltató fogja alkalmazni ezt a gyógyszert közvetlenül az elváltozások az arcon vagy a fejbőrön. Akkor nem szabad megengedni, hogy alkalmazni aminolevulénsav magad. Az arc és a fejbőr lehet kezelni kell külön ülés, ha kémiailag aktív keratosisokkal mindkét területen.

Belül 14-18 óra után aminolevulénsav alkalmaz, akkor vissza kell térnie az orvos irodájában, hogy kap egy speciális kék fény kezelés.

Miután aminolevulinsav alkalmazzák, tartsa a kezelt bőrfelület száraz. Ne mossa le a bőrt, miközben várják a fénykezelés.

Legalább 40 óra után a gyógyszert alkalmazzák, akkor meg kell védeni a bőrt az erős fénytől. Fényvédő nem lesz elég hatékony védelmet nyújt, miközben ezt a gyógyszert a bőrön vagy a hajas fejbőrön. Kerülni kell az expozíciót, hogy mind a napfény és az erős beltéri fény. Viseljen védőruházatot és egy széles karimájú kalapot, ha a szabadban. Ha úgy érzi, szúró vagy égő a kezelt bőrt, csökkenti a fény hatására.

A kék fény alacsony intenzitású, és nem melegíti a bőrt. Előfordulhat azonban, hogy úgy érzi, bizsergés, szúró, bizsergő, égető a bőr, ahol aminolevulénsav alkalmazták. Ez kényelmetlenséget általában átmeneti.

Miután fény kezelés lehet néhány bőrpír, duzzanat és skálázás a sérülések és a környező bőrt. Ezek a tünetek elmúlnak teljesen 4 héten belül.

Hívja fel orvosát, ha súlyos bőr diszkomfort, vagy ha új, vagy súlyosbodó bőrproblémák.

Ha az aktinikus keratózis sérülés nem tisztázzuk teljesen, akkor lehet, hogy kap egy második kezelés aminolevulénsav és kék fény kezelés. Meg kell tennie legalább 8 héttel át a kezelések között.

Hívjon orvost utasításokat, ha nem tud visszatérni a kék fény kezelés az ajánlott 14-18 óra után aminolevulénsav alkalmazták. Az időzítés a gyógyszer és a könnyű kezelés rendkívül fontos, hogy a siker a kezelést.

Szükség lehet átütemezni a fénykezelés találkozót, ha nem kapja meg a megfelelő időben, miután aminolevulénsav alkalmazták.

Mivel ezt a gyógyszert alkalmaznak egy egészségügyi szakember orvosi környezetben, a túladagolás előfordulása nem valószínű.

Kerülni kell a napozást és az erős beltéri fény legalább 40 órával azután, hogy aminolevulénsav alkalmazzák a bőr és a hajas fejbőrön. Viseljen kalapot és ruhát, amely magában foglalja a bőrt. Akkor is, ha hiányzik a kék fény kezelés találkozót, akkor tovább kell kerülni erős fény 40 órán keresztül.

Kerülje más gyógyszer a kezelt területeken aminolevulénsav, hacsak orvosa nem tanácsolja.

Sürgősségi orvosi segítség, ha a jelek az allergiás reakció: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok.

Hívjon orvost egyszerre, ha súlyos csípő vagy égető érzés, hogy tovább tart, mint 4 hét.

Gyakori mellékhatás lehet

bőrpír vagy duzzanat a kezelt bőr

viszketés, szúró érzés, zsibbadás, vagy szúrós érzés

méretezés vagy beszáradt váladék a bőrt; vagy

szín- kezelt bőrt.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások FDA 1-800-FDA-1088.

Szokásos felnőtt dózis Actinic Keratosis

Egy alkalmazás, és egy dózis megvilágítás per kezelés helyén egy 8 hetes kezelés során; A kezelés időtartama: A kezelt elváltozások, amelyek nem teljesen megoldott 8 hét után lehet kezelni másodszor .; Hozzászólások; -Minden Egyes aminolevulinsav lokális megoldás kell használni egyetlen beteg .; -Photodynamic Terápia egy két lépéses folyamat magában a készítmény alkalmazása, majd 14-18 óra múlva megvilágítás kék fény segítségével a BLU-U Blue Light Fotodinámiás terápia segédfény .; Használata: A kezelés minimálisan mérsékelten vastag aktin keratózis az arcon vagy a fejbőrön

Tájékoztassa orvosát az összes jelenlegi gyógyszerek és bármilyen elkezdi vagy abbahagyja, különösen

antibiotikum vagy szulfonamid kábítószer

vizelethajtó vagy “víz pirulát”

kezelésére használt gyógyszer hányinger vagy hányás

antipszichotikus gyógyszerek; vagy

szóbeli cukorbetegség gyógyszert.

Ez a lista nem teljes. Más gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek aminolevulénsav, beleértve a vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat és gyógynövény termékek. Nem minden lehetséges kölcsönhatást szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.