alprostadil (húgycső útvonal) óvintézkedések

Ne használja alprostadil kúpok, ha az implantátumot, hacsak tanácsolta orvos.

Használjon gumióvszert szexuális kapcsolatot terhes nő használata közben ezt a gyógyszert. Bár a magzat károsodásának nem valószínű, óvszer védi a magzatot az expozíció ezt a gyógyszert. Ha egy nő teherbe esik, fogamzásgátló módszer alkalmazása javasolt, mert a gyógyszer hatása a terhesség korai szakaszában nem ismertek.

Ez a gyógyszer is szédül vagy szédülés. Ne vezessen, vagy semmit, ami veszélyes lehet, amíg nem tudja, hogyan hat Önre a gyógyszer.

Ha túl sok használnak, a erekció túl sokáig tart, és nem fordított, amikor kellene. Ezt az állapotot nevezik priapismus. Ha az erekció nem fordult meg, a vérellátás a pénisz le lehet vágni, és maradandó károsodást okozhatnak.

Azonnal keresse fel kezelőorvosát, ha az erekció tart, mint 4 óra, vagy ha fájdalmassá válik. Ez jele lehet priapizmus és kezelni kell azonnal maradandó károsodások megelőzése érdekében.

Ez a gyógyszer nem akadályozza a terhesség vagy védi meg Önt és partnerét a betegségektől, mint a szifilisz, herpesz, vagy a HIV. Használjon latex óvszer szex közben védelmet.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.