apixaban (orálisan) leírása és márkanevek

Apixaban használják kezelésére vagy megelőzésére mély vénás trombózis, olyan állapot, amelyben a káros vérrögök képződhetnek az erek a lábak. Ezek a vérrögök utazhat a tüdőbe, és fennakad a vérerek a tüdő, ami a nevezett állapot tüdőembólia. Ez a gyógyszer a több napig csípő- vagy térdprotézis műtét közben nem tud járni. Ez alatt az idő alatt, hogy a vérrögök a legnagyobb valószínűséggel alkotnak.

Apixaban is használják, hogy megakadályozzák a stroke és a vérrögök betegeknél bizonyos szívritmus probléma (pl nonvalvular pitvarfibrilláció).

Apixaban egy Xa faktor inhibitor, antikoaguláns. Úgy működik, hogy csökkenti a véralvadási képesség, a vér, és segít megakadályozza a káros vérrögök kialakulását az erekben.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Tabletta

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Allergia

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását apixaban a gyermekkorú népesség. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Pediatric

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát apixaban az idősek.

geriátriai

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Adagoló

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ha a kínálat a gyógyszer fogytán van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez idő előtt. Ne engedd meg magadnak, hogy elfogy a ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ha nem tud nyelni, az egész tabletta, a tabletta lehet zúzni, vegyes 60 ml D5M, majd adott csövön keresztül (NGT).

Ha szed egy másik gyógyszert vérhígítóként (pl heparin, warfarin, Coumadin®, Jantoven®), orvosa kapsz nagyon részletes utasításokat, hogyan kell váltani apixaban. Gondosan kövesse az utasításokat, és kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

kihagyott adag

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Tárolás

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos típusú allergiás reakció az úgynevezett anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légzési nehézség, nyelési vagy bármely duzzanat a kéz, arc, száj vagy használata közben ezt a gyógyszert.

Győződjön meg róla, minden orvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, mielőtt a műtét, beleértve a fogászati ​​beavatkozásokat.

Ne hirtelen hagyja abba a gyógyszer megkérdezése nélkül orvosával. Lehet, hogy nagyobb a kockázata a stroke után abbahagyja a gyógyszer.

Lehet vérzik és zúzódás könnyebben használata közben ezt a gyógyszert. Legyen különösen óvatos, hogy elkerülje a sérüléseket. Maradj távol durva sport vagy egyéb helyzetekben, ahol lehet sérült, vágott, vagy sérült. Óvatosan fogmosást és fogselyem a fogak. Legyen óvatos, ha az éles tárgyak, beleértve a borotvák és köröm ollóval. Ne szívjon az orrát. Ha meg kell fújni az orrát, fúj óvatosan.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha bármilyen szokatlan vérzés vagy véraláfutás, fekete, kátrányos széklet, vér a vizeletben vagy a székletben, fejfájás, szédülés, gyengeség, fájdalom, duzzanat, vagy kellemetlen érzés a közös, pontszerű vörös foltok a bőrön , szokatlan orrvérzés, vagy szokatlan hüvelyi vérzés, ami nehezebb, mint a normális. Ezek a tünetek a vérzés problémákat.

Ez a gyógyszer fokozhatja a vérrögképződés veszélye a gerinc vagy epidurális terület, ami ahhoz vezethet, hogy a hosszú távú vagy állandó bénulást. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha egy epidurális katéter a hátsó, szed NSAID vagy véralvadási gyógyszert, a történelem ismételt epidurális defekt vagy problémái vannak a gerinc, vagy műtéten esett át a gerincet. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha bizsergés, zsibbadás, izomgyengeség, különösen a lába.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.