amlodipin és az atorvasztatin (szájon át) óvintézkedések

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy ellenőrizze, hogy a gyógyszer megfelelően működik, hogy csökkentse a koleszterin és a triglicerid szintet és a vérnyomást, és eldönteni, hogy folytassa a gyógyszer szedését. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Hívja fel orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom problémák, mint például a myopathia vagy az immunrendszerhez nekrotizáló myopathia (IMNM).

Hívja fel orvosát azonnal, ha sötét színű vizelet, láz, izomgörcsök vagy görcsös, izom fájdalom vagy merevség, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom probléma hívják rhabdomyolysis, ami okozhat vese problémák.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer, ha van egy nagy műtét vagy sérülés.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás szintén előfordulhat, ha gyakorolni, vagy ha az időjárás meleg. Heavy izzadás is okozhat veszteséget túl sok víz és az eredmény az alacsony vérnyomás. Használja odafigyeléssel sportolás közben, vagy meleg időjárás.

Ez a gyógyszer ronthatja a tüneteket, angina (mellkasi fájdalom), vagy növeli a szívinfarktus kockázatát bizonyos súlyos szív- vagy érrendszeri betegség. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalom, ami rosszabb, mint máskor, légzési nehézség, hányinger vagy hányás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a karod, állkapocs, hát, vagy a nyak, ájulásérzés vagy izzadás.

Ha már ezt a gyógyszert rendszeresen hetekig, hirtelen ne hagyja abba a használatát. Megállás hirtelen okozhatja a mellkasi fájdalom vagy a magas vérnyomás, hogy jöjjön vissza, vagy rosszabbodhat. Kérdezze meg orvosát, hogy a legjobb módja annak, hogy csökkentsék fokozatosan az összeget szed leállítása előtt teljesen.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.